Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

«GranfondoCHIOS”»

Cycling for All

Οι Ποδηλάτες Χίου διοργανώνουν το ποδηλατικό αγώνα ‘Granfondo CHIOS’’ ένα ποδηλατικό  event για όλους ανεξάρτητα εάν είναι κάτοχοι αθλητικού δελτίου η όχι.

*ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: ΑΝΔΡΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΜΑΣΤΕΡ και SPORTIVE

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 24/9/2023 

17.30 : Τεχνικό συνέδριο αρχηγών ομάδων / μεμονωμένων αθλητών  (23/9/2023)

08.00 : Άνοιγμα γραμματείας

09.00 : ΑΝΔΡΕΣ

09.00 : ΜΑΣΤΕΡ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ

09:00 SPORTIVE

Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Κ.Πλατεια – Παραλιακός – Περιφερικός – Αγ.Αρτεμιος –Αυγωνυμα – Λιθι –Βεσσα – Αρμολια – Θολοποταμι – θυμιανα – Περιφερικός Καρφα – Τερματισμός Λευκωνια Shell. 65Κμ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Π. και έχουν δελτίο ενεργό για το 2023  Κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών. 

 

Για την κατηγορία Sportive επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών (-τριων),  απαιτείται δε η κατάθεση πρόσφατης βεβαίωσης ικανότητας άθλησης, από Ιατρό (καρδιολόγο ή παθολόγο). Στην κατηγορία Sportive δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών με ενεργό δελτίο για το 2023 στις επίσημες κατηγορίες που αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Θα γίνουν δεκτές έως 17/09/2023 στο https://forms.gle/Qiysnz8CSbSE3V76A

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είκοσι ευρώ (20€) (το πακέτο περιέχει, αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία στις ζώνες τροφοδοσίας, τεχνική βοήθεια, ιατρική  βοήθεια, αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού).

Το παράβολο συμμετοχής εάν πρόκειται για συμμετοχή από ομάδα καταβάλλεται υποχρεωτικά στον τραπεζικό λογαριασμό της ομάδας

ΙΒΑΝ:

GR 4401104900000049000974037

Εθνική Τράπεζα

Ποδηλατες Χιου

Για μεμονωμένες Συμμέτοχες έγγραφες μέσω της φορμας : https://forms.gle/Qiysnz8CSbSE3V76A

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:  Η Γραμματεία θα λειτουργήσει στον χώρο εκκίνησης – τερματισμού σε όλη την διάρκεια των αγώνων. Η γραμματεία θα ανοίξει  στις 7:30, για την παράδοση των δελτίων και την παραλαβή των αριθμών από τον εκπρόσωπο του σωματείου, συγκεντρωτικά για όλους τους αθλητές του.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:  23/9/2023 17:30 στο Δημαρχειο Χιου.

**ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:  Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ. και ειδικότερα για την ποδηλασία δρόμου, θα ληφθούν υπόψη οι εγκύκλιοι της Τ.Ε. για συγχωνεύσεις κατηγοριών και εξοπλισμός ποδηλάτων.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

1.Όριο Χρόνου:4:30 ώρες μετά την Εκκίνηση . Ποδηλάτες εκτός ορίου χρόνου θα λαμβάνουν κατάταξη (θέση) με την ένδειξη «εκτός ορίου χρόνου».

2. Δεν θα υπάρχουν οχήματα συνοδείας για καθέναν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Οι αγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και να κινούνται στην δεξιά λωρίδας κυκλοφορίας. Θα υπάρχουν στελέχη της Τροχαίας σε καίρια σημεία (φανάρια, διασταυρώσεις) και εθελοντές που θα διευθετούν την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα. Η κυκλοφορία θα είναι ανοιχτή για τα υπόλοιπα οχήματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕ ΙΣΧΥ  ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:        1ος νικητής κύπελλο, χρυσό μετάλλιο.

                              2ος νικητής αργυρό μετάλλιο.

                              3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο.

                              4ος ,5ος,6ος  δίπλωμα.

ΑΝΔΡΕΣ: 17-18, 19-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65+

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 17-18, 19-29, 30-39, 40+

Οι ηλικίες των αθλητών υπολογίζονται με βάση το ημερολογιακό έτος γέννησης (31/12), και όχι την ημερομηνία γέννησης. Για να ισχύσει ένα ηλικιακό γκρουπ, θα πρέπει να δηλωθούν τουλάχιστον 6 ποδηλάτες ή 4 ποδηλάτισσες αντίστοιχα για τις γυναικείες κατηγορίες, διαφορετικά θα γίνει ενοποίηση με την αμέσως μικρότερη ηλικιακή κατηγορία.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:  Εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιηθούν σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές .

ΠΟΙΝΕΣ:  Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:  Σιταρας Παναγιωτης

Για όποια πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση στο τηλέφωνο 6955422738

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Ι. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.

  1. II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δικιά τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν κατηγορίες σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΟΠ και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και την διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.

ΧΑΡΤΗΣ – ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ:

https://www.openrunner.com/route-details/15917881

Σημειώσεις: *Σύμφωνα με τους Κανονισμούς Αγώνων της Ε.Ο.Π.:ΤΕ–2/2023.

**Όπως ορίζει το άρθρο 91 και επόμενα του Κανονισμού Αγώνων, ο οργανωτής είναι εξ  ολοκλήρου και αποκλειστικά υπεύθυνος για την διοργάνωση του αγώνα του.