Λίγα λόγια για εμάς…

Ο «σύλλογός μας» δημιουργήθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 2013 αν και μέχρι τότε δεν μπορούμε να σας κρύψουμε ότι είχαν γίνει πολλές προσπάθειες ώστε να έρθει μια ριζική αλλαγή στο κομμάτι του ποδηλάτου για τη Χίο, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ ουσιαστικά.

Έτσι λοιπόν με μια μεγάλη ανάσα, μια δυνατή απόφαση και γερά νεύρα ξεκίνησε η προσπάθεια για το ξεκίνημα μιας ποδηλατικής (και όχι μόνο) ζωής για το νησί. Έκτοτε φυσικά ο σύλλογος, το Δ.Σ., οι αθλητές, τα μέλη και οι εθελοντές έχουν δώσει σώμα και ψυχή για να φθάσουμε σήμερα να μιλάνε όλοι για το «νησί έκπληξη» με μερικές χιλιάδες μόνο κατοίκους που γεννάει αθλητές ποδηλασίας και τριαθλητές με πραγματικά εντυπωσιακή παρουσία σε αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Φυσικά όλο αυτό όπως προαναφέραμε δεν ήρθε ως μάννα εξ’ ουρανού, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι από το 2013 έχουν διοργανωθεί πάνω από 400 απλές, καθημερινές ποδηλατόβολτες φυσικά με απώτερο σκοπό την προσέλκυση νέων αθλητών και σε ηλικία αλλά και ως νέο ενδιαφέρον, και μαντέψτε….. Απέδωσε στο 100%.

Μετά από αρκετά χρόνια ζωής του συλλόγου λοιπόν έχουμε καταφέρει να έχουμε κάθε χρόνο το περίφημο Κύπελλο Χίου που περιλαμβάνει συνήθως 4 πολύ δυνατούς αγώνες, τουλάχιστον έναν αγώνα MountainBikeκαι τουλάχιστον έναν από τους πιο πετυχημένους αγώνες τριάθλου (Mastichathlon). Το 2021 μάλιστα καταφέραμε να φέρουμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα EnduroGreekSeriesστο νησί μας το οποίο και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η μεγαλύτερη επιτυχία μας φυσικά δεν είναι ότι έχουμε καταφέρει μόνο τη διοργάνωση όλων αυτών των εκδηλώσεων/αγώνων αλλά ότι προσφέρουμε ένα τόσο υψηλό επίπεδο αγώνα και παροχών με αποτέλεσμα να έχουμε όχι μόνο συμμετοχές από Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Ο σύλλογος μας εκτός από την αθλητική δράση και παρουσία εντός/εκτός του νησιού αλλά και των Ελληνικών συνόρων προσπαθεί να προσφέρει κοινωνικό έργο όσο αυτό είναι εφικτό και το επιτρέπουν οι εποχές, έτσι λοιπόν αρκετές φορές τα έσοδα των διοργανώσεων μας έχουν καταλήξει σε καλούς σκοπούς και ιδρύματα που κρίναμε κατά καιρούς ότι είχαν ανάγκη.

Είμαστε λοιπόν εδώ για να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε πριν από κάποια χρόνια, το αγκαλιάσαμε όλοι μαζί και προχωράμε δυναμικά για ένα καλύτερο αύριο… Για εμάς, για τα παιδιά μας και για όλους λέμε…

ΝΑΙ στον αθλητισμό, ΟΧΙ στα ναρκωτικά, ΟΧΙ στην καθιστική ζωή.

Σύνδεσμοι που αφορούν το σύλλογο μας και μπορείτε να ακολουθείτε ώστε να μαθαίνετε τα νέα μας:

https://www.facebook.com/groups/344455645675967 https://www.facebook.com/%CE%A0%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%A7%CE%AF%CE%BF%CF%85-Podilates-Chiou-101189871670443

https://www.facebook.com/Mastichathlon